Bridge the gap between operations & engineering
Bridge the gap between operations & engineering
Bridge the gap between operations & engineering

Cursussen

Cursus Human Factors (Ergonomie)

Meer weten over de relatie tussen de mens en zijn omgeving? Deze kennis meteen toepassen in de praktijk? Leer het in onze twaalfdaagse cursus waarin het vakgebied in de volle breedte wordt behandeld.


Workshops

Praktische ontwerptechnieken in de ergonomie

Leer bouwtekeningen en ontwerpdocumenten te beoordelen, gebruikersinbreng te organiseren en oplossingsalternatieven (3D, prototyping, mock-up) te visualiseren.

 

 

Werkplekken ontwerpen voor logistieke systemen en discrete fabricage

Gedurende vijf intensieve dagdelen cursus maak je kennis met veelgebruikte analysetechnieken voor het beoordelen van fysieke belasting op de werkplek in relatie tot de inrichting en de afmetingen van de werkplek. Toepassingsgebieden zijn te vinden in logistieke systemen (denk aan postpakketten, of bagage afhandeling), discrete fabricage en montage, verpakken, etc.

 

Interactie ontwerp

Deze workshop gaat in op alle aspecten die te maken hebben met het afstemmen van interfaces op de specifieke vereisten van de taak en de gebruikers. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: alfanumerieke informatie, grafische informatie, dialoogprincipes, mentale modellen, dialoogvormen, touchscreen-interactie.

 

Graphics design

In deze eendaagse workshop leert u de fijne kneepjes van het ontwerpen van nieuwe grafische plaatjes en het vereenvoudigen van bestaande graphics. Een verdieping in de achtergrond van het zien en verwerken van visuele informatie, en de belangrijkste aspecten van het weergeven van tekst, symbolen, kleuren, lijnen, etc.

 

CCTV – Ergonomie richtlijnen voor het ontwerpen van camerasystemen

Camerabeelden worden intensief gebruikt in verkeerscentrales, bediening op afstand van technische installaties, het bewaken van stations, gebouwen en terreinen, enz. Een CCTV-systeem is een mens-machine systeem, bestaande uit een waargenomen werkelijkheid, camera’s, data overdracht, beeldschermen, beelden, werkplekken en menselijke informatieverwerking.

 

Taak- en organisatieontwerp

Een workshop van vijf dagdelen over het analyseren en ontwerpen van taken en organisaties. Centraal staan de gevolgen van een technisch ontwerp voor de menselijke taken en functies en daarmee de gevolgen voor de werkorganisatie.

 

Ergonomisch ontwerp van multi-screen werkplekken

Een eendaagse workshop over het mensgericht ontwerpen van een werkplek met meerdere beeldschermen en intensieve interactietaken. Deze werkplekken vinden we o.a. in de procesindustrie, verkeerscentrales en meldkamers. Onderwerpen die aan bod komen zijn: werkplekafmetingen, afmetingen en resoluties, grafische informatiepresentatie en videowalls.

 

Ergonomie van geluid, verlichting en binnenklimaat

De tweedaagse workshop (5 dagdelen) over het meten en ontwerpen van geluid en akoestiek, binnenklimaat en licht en verlichting in de gebouwde omgeving. Gericht op werksituaties met intensief beeldschermwerk in de industrie en het kantoor.

 

Design of Human Machine Cooperation – Trending Topics in Automation
ERP-MES-SCADA-PLCs-MACHINEs

Workshop (in English) of two days on trending topics in industrial automation and the implications of these trends on the safe cooperation between Man and Intelligent Machines; including new guidelines for Human Machine Interfaces. It addresses automation on industrial scale, such as: in process industry, logistics, traffic control, maritime, and manufacturing. Workshop days can be joined seperately.

©2017 Ergonomie Opleidingen    |    Ontwerp: Webton.nl Ontwerp: Webton.nl